Новият проект агитира студенти и ученици да се включат в състезание да разкрият своята креативност.

Модата е голямо приключение, но и голямо предизвикателство за младите хора, които я носят в сърцето, мечтите, дарбата си.

С ясната идея, че в противоречивите времена, в които модната индустрия също поставя на изпитание силата на духа на начинаещите таланти, е много важно да се усети подкрепата и вярата във възможностите им, асоциацията на Българските Модни Дизайнери (АБМД) с гордост представя новия си социален проект, „РЕВЮ В КУТИЯ“. Този уникален конкурс съчетава творческия дух и социалния елемент, предоставяйки на млади таланти в модата възможност да се изявят и развият.

 

Мода в кутия - конкурс

 

Проектът „РЕВЮ В КУТИЯ“ е състезание, което ще протече в три етапа и ще включва ученици и студенти, изучаващи мода и дизайн. Участниците ще получат кутия с материали, от които ще създадат модел по зададена тема. Техните творби ще бъдат оценявани от компетентно жури, включващо утвърдени преподаватели и модни дизайнери.

На финала на състезанието ще се представят най-креативните и талантливи млади дизайнери, които ще се борят за престижни награди, осигурени от АБМД и спонсорите. Наградният фонд подкрепя продължаващо образование в сферата на модата и насърчава създаване на собствен бранд.

На 12 юни ни очаква бляскаво събитие в зала Оборище 5, на което ще представим победителите в своеобразния конкурс, както и ще представим програмата за устойчива подкрепа на талантите, която стартира с тази инициатива.

 

Мода в кутия - конкурс

 

ЦЕЛЕВИ ГРУПИ:
– Ученици и студенти с интерес към текстила, облеклото и модния дизайн.
– Талантливи деца и младежи в неравностойно положение.

Проектът ще бъде представен в средните и висшите училища в Република България, както и в социални институции, работещи с младежи в неравностойно положение. Подборът на участниците ще се осъществи чрез събеседвания с кандидатите и техните преподаватели.

НАГРАДИ:
1. Специална награда – Курс по мода в Италианския университет NABA
2.  Всички допуснати до финален кръг ще получат двумесечен достъп за обучение на престижния софтуер Brawzwear Холандия

Оригиналът на публикацията е: https://www.graziaonline.bg/moda/23017/moda-v-kutiya-v-tarsene-na-modnite-talanti

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *