За поредна година се проведе Националния конкурс „Млади таланти в модата“ (13 – 15 април 2022 г.), а темата тази година беше „Минало в бъдеще време“.

Събитието се организира от Министерството на образованието и науката в партньорство с Националната асоциация на училищата по мода „Росица Иванова“, Българската асоциация по текстил, облекло и кожи и община Гоце Делчев. Домакин на състезанието тази година беше Неврокопската професионална гимназия „Димитър Талев“ в Гоце Делчев.

Учениците се състезаваха в три категории – модно ревю, художествена скица и сръчни ръце.

Почетен председател на журите на конкурса бе изп. директор на БАТОК – Йордан Беловодски. Асоциацията на българск / ите модни дизайнери и  асоцииран член на БАТОК бе представена от Ирен Велковски – председател на Сдружението.

Отборът на Професионална гимназия по облекло „Княгиня Мария Луиза“ в София получи награда за цялостно представяне в националния ученически конкурс „Млади таланти в модата“. Отборът впечатли журито и публиката със своя модел „Минало в бъдеще време“, вдъхновен от спомените, запечатани на фотолента и новия дигитален свят. Куфар на времето, пълен със снимки от архива на училището, е пресъздаден като връхна дреха. Снимките са пренесени като десен  на рокля със сюжети от куфара.

АБМД  припозна своя фаворит в лицето на ПГД “ Елисавета Вазова “гр София

Отборът на гимназията се представи с изключително креативна и красива визия и заслужено спечели наградата на Асоциацията на Българските Модни Дизайнери – двудневно обучение в бутиковото ателие на бранда Maison Estrella.

По време на церемонията Асоциацията и лично Г-жа Ирен Велковски бяха отличени с плакет за принос в професионалното образование, връчен от Г-жа Фани Тодорова –  представител на МОН.

Емоциите от състезанието и награждаването, вижте в галерията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *