Асоциацията на българските модни дизайнери (АБМД), която е член на Българската асоциация за текстил, облекло и кожи (БАТОК), разкри Център за социална справедливост (ЦСС), съобщиха от БАТОК. Центърът стартира своята дейност на 1 септември в сградата, в която се помещава АБМД на бул. „Илиенско шосе“ 2 в София с лекция на тема „Ти можеш!“.

Ръководството на ЦСС предвижда планирани ежемесечни теоретични семинари, както и практични такива. Според избраната тема  мероприятията ще се провеждат на различно място, за да могат младежите да бъдат поставени в реална творческа и работна среда, което ще им даде усещане за значимост и ще ги запознае с възможностите за личностна реализация чрез изкуството.

Това е първата по рода си инициатива, насочена към облекчаване на системните проблеми, пред които са изправени младежите от малцинствените групи и тези в неравностойно социално положение, посочват организаторите й. Целта е да се даде шанс на тези младежи, чрез изкуството, творчеството и красотата да изразят себе си, да добият смелост да споделят тревогите си и да представят проектите си.

Програмата е насочена към разширяване хоризонтите на подрастващите, създаване на общности и групи със сходни интереси и развитие на талантите им. Един от основните приоритети на Центъра за социална справедливост е информираността на младежите, оказване на помощ при професионалната им ориентация към творческите професии и не на последно място да ги насърчи и подготви за продължаване на образованието им.

Всеки младеж, обърнал се към ЦСС, ще намери подкрепа и разбиране, ще има шанса да срещне своя ментор и да промени живота си. Контакти могат да бъдат установени на www.abmdbg.com или на тел. 088 438 1619.

Лектори са членове на АБМД, изявени творци, студенти и работещи професионалисти в сферата на модната индустрия.

„Центърът приветства подрастващи от всякакъв произход и идентичност. В духа на ангажимента към многообразието, равнопоставеността и приобщаването, както и към възможността за образование, независимо от икономическия статус, ние предлагаме помощ за професионално ориентиране и професионално реализиране на всички младежи, които отговарят на нашите изисквания, а именно желание за себеусъвършенстване“, заяви Ирен Велковски, председател на АБМД, собственик и главен дизайнер на модния бранд Maison Estrella.

Тя изрази своята убеденост, че тази помощ ще помогне да се гарантира, че разнообразна група младежи ще бъде добре подготвена за навлизане в професионални колежи и от там към успешна кариера.

One thought on “АБМД разкри Център за социална справедливост

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *